23948sdkhjf

Nevs väljer Inxide

Får ett stort genombrott för sina 40 procent lättare dörrhandtag.
Inxide har valts som leverantör av dörrhandtag till elbilstillverkaren Nevs. Genom att tillverka handtagen på bildörrarnas insida i komposit istället för metall, kommer vikten att kunna reduceras med hela 40 procent.

– Att bli leverantör till Nevs är naturligtvis ett stort genombrott. Ända sedan Inxide grundades 2012 har det varit en uttalad målsättning från vår sida att ta oss in i fordonsindustrin. Och med detta avtal, är vi det på allvar, säger Andreas Ljungberg, vd för Inxide, enligt ett pressmeddelande.

Ett bilhandtag utsätts för stora påfrestningar. Dels väger en bildörr mycket, vilket innebär att handtagen måste klara momentana krafter. Men framförallt kan de cykliska påfrestningarna, varje gång en dörr öppnas eller stängs, leda till utmattning.

– Kraven inom fordonsindustrin är höga men vi är helt trygga i att våra produkter svarar upp mot dem. Med vår teknologi får du alla fördelar som en lättare produkt medför utan att du förlorar andra egenskaper, säger Andreas Ljungberg.

Rent konkret består Inxides leverans av en kompositförstärkning bestående av två lager kontinuerlig fiber som binds samman med mindre mängd plastmatris. Denna produkt kommer sedan att utgöra armeringen, själva kärnan i det nya formsprutade dörrhandtaget. Formsprutningen kommer göras av en partner till Inxide i Kina.

Leveranser kommer att ske löpande under 2018.

– Går allt enligt plan kommer de första Nevs-bilarna med våra dörrhandtag rulla ut i trafiken i Kina i år, säger Andreas Ljungberg.

Inxide med huvudkontor i Trollhättan är ett svenskt företag som utvecklar och producerar kompositprodukter främst till fordons- plast-, sport- och fritidsindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094