23948sdkhjf

Ägarna säljer Husky till investmentbolag

Berkshire Partners och Omers Private Equity har sålt...

...den kanadensiska maskin- och teknikjätten Husky International.

Affären mellan Berkshire Partners och Omers Private Equity och den nya ägaren Platinum Equity, offentliggjordes i slutet av december 2017. Transaktionen förväntas vara klar under andra kvartalet 2018.

-Husky är ett extraordinärt bolag med ett välförtjänt rykte för att utveckla branschens mest innovativa teknik. John Galt och hans team har byggt ett av Kanadas mest framgångsrika företag, ett industriföretag i världsklass, säger Louis Samson, Platinum Equity Partner, i ett pressmeddelande.

-I Platinum har Husky funnit en partner som ger en stor erfarenhet och en gemensam entusiasm för att bygga bra företag, säger John Galt, vd och koncernchef för Husky.

Under de senaste åren har Husky arbetat med att utveckla sin tillverkningsutrustning, vilken den levererar till sitt brett utbud av kunder på olika slutmarknader över hela världen.

Efterfrågan på företagets produkter och tjänster drivs främst av tillväxten inom dryckesförpackningsområdet samt plastförbrukningsartiklar.

Husky har cirka 75 procent av sin försäljning genererad utanför Nordamerika. Förutom kompletta formsprutningslösningar tillhandahåller Husky eftermarknadstjänster och delar till system globalt.

Berkshire Partners LLC och Omers förvärvade Husky 2011.

Källa: Husky Injection Molding Sustems

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126