23948sdkhjf

Danskt projekt om nanosuperlim får EU-stöd

Danska RadiSurf har fått 50 000 euro i anslag för en banbrytande vidhäftningsteknik.

Bakom bidraget står Horizon 2020:s forsknings- och utvecklingsprogram, SME Instrument. Bidraget är enligt Mikkel Kongsfelt, vd för RadiSurf, bara början. Han planerar att lämna in en ansöka om ytterligare 1-2 miljoner euro när fas 1-projektet avslutats.

Företaget arbetar med nanoteknik som skapar ett ultratunt och starkt skikt mellan objekten och fungerar som ett superlim.

-Vår produkt är baserad på en ny högteknologisk innovation, och det är en mycket dyr utveckling. Anslaget från SME Instruments är därför extremt viktigt för att vi ska kunna ta vår nya teknik ut på marknaden, säger Kongsfelt.

Bolaget baserar sig på patenterad teknologi, utvecklad vid Århus Universitet. Och dess vd Mikkel Kongsfelt har en plan för vad anslaget för projektets fas 1, ska användas till.

-Vi ska ta fram en solid arbetsplan för framtida utveckling och en tydlig marknadsstrategi och affärsplan. Det kommer att öka möjligheterna för en kommersiell lansering av våra produkter och teknik från 2019 och framåt, säger Kongsfelt.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109