23948sdkhjf

Volvo Lastvagnar öppnar ny anläggning i Umeå

Har investerat 32 miljoner kronor vid enheten.
Volvo Lastvagnar har nyligen invigt en ny anläggning i Umeå som går under namnet Pilot Plant. Det rapporterar Affärsliv24. Investeringen uppgår till 32 miljoner kronor.

Tanken är att centrets medarbetare ska ha spetskompetens vad gäller tillverkning av lastbilshytter.

– Umeåfabriken är en introduktionsfabrik för nya tekniker och produkter. Vi tar först in teknikerna i Umeå, avlusar alla produktionsproblem och tar sedan ut dem till resten av fabrikerna i världen, säger Sandra Finér, chef för teknik och underhåll på Volvo Lastvagnar, rapporterar affärssajten.

Enheten i Umeå är Norrlands största verkstadsindustri. Här bedrivs företagets enda tillverkning av lastbilshytter i Europa. Volvo Lastvagnar tillverkar förarhytter till koncernens tunga lastbilsmodeller.

Produktionen är uppdelad i de tre driftsområdena plåtbearbetning, hyttsammansättning och ytbehandling. Fabriken har avancerad produktionsteknik baserad på robotar och datoriserade övervakningssystem. Antalet medarbetare vid enheten är 1 400 personer.

– I Pilot Plant har vi robotceller där vi kan testa och utvärdera nya tekniker och produkter så vi på bästa sätt kan ta dem in i serieproduktion – både för automatiska och manuella processer. Det handlar om att korta tiden till marknaden – och att det inte blir några hack i maskineriet. I Pilot Plant kan vi bygga en mängd lågvolymserier för att testa hur de fungerar, säger Sandra Finér enligt Affärsliv24.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141