23948sdkhjf

Släpper portfölj med förnybara polyoler

Försäljningen av de miljövänliga polyolerna tar fart den 1 januari 2018.

Perstorp har lanserat en portfölj av förnybara alternativ till polyolerna pentaerythritol (Penta), trimetylolpropan (TMP) och neopentylglykol (Neo).

Lanseringen är ett svar på det snabbt växande globala behovet av mer hållbara beläggningar, hartser och syntetiska smörjmedel för att nämna några. Enligt Perstorp blir företaget är det enda kemiska företaget i världen som erbjuder alla tre viktiga polyoler Penta, TMP och Neo i både traditionella och förnybara former.

Förnybara Penta, känd som Voxtar, lanserades 2010 och kan enligt företaget minska koldioxidavtrycket med upp till 80 procent jämfört med fossila alternativ.

Genom tillägget av de två nya produkterna; Evyron (delvis förnybar TMP) och Neeture (delvis förnybar Neo) ser Perstorp stora möjligheter för sina kunder att skapa miljövänliga produkter med lågt koldioxidutsläpp.

Företagets nya miljöportfölj är ett bra exempel på hur Perstorp avser att arbeta för sin 2030-ambition att bli Finitär Material Neutral.

Perstorp satsar för närvarande 80 procent av sina FoU-resurser för att finna nya hållbara lösningar. Dessutom kommer samtliga Perstorp´s svenska fabriker att gå över till att använda endast förnybar elektricitet 2018.

Företagets miljövänliga polyoler är alla ISCC-certifierade som bland annat säkerställer spårbarhet av det biobaserade råmaterialet tillbaka till sitt ursprungsland.

Källa: Perstorp AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08