23948sdkhjf

Stärker upp genom förvärv

En bra affärsidé som kan bli ett väldigt bra samarbete.

Svenska Nexam Chemical har förvärvat samtliga aktier i masterbatchtillverkaren Plasticolor Sweden AB för totalt 116 miljoner kronor.

-Nexam har en bra affärsidé och vi tror att det här kan bli ett väldigt bra samarbete, säger Håkan Linné, vd för Plasticolor Sweden, till Plastforum. 

Plasticolor är en internationellt etablerad tillverkare av masterbatchprodukter till plastindustrin, med produktion i Sverige, Polen, Ungern och Serbien, samt försäljningskontor i Danmark och Finland.

Inledningsvis så kommer produktionen gällande Nexams produkter kopplade till Plasticolor att ske i Plasticolors fabrik i Lomma. Där finns bland annat en helt nyinvesterad produktionslinje med produktionskapacitet på 1200 ton, vilken nu kommer att komma väl till pass.

-Vi kommer att kunna göra allt i ett här med uv, färg och jäsning i en enda produkt för leverans till våra kunden, säger Håkan Linné, till Plaatforum.

Genom förvärvet säkerställer Nexam Chemical tillgång till produktionskapacitet, vilket bland annat betyder att bolaget nu kan utvidga sitt produkterbjudande och accelerera sin tillväxt.

-Nexam Chemical får nu tillgång till produktionsteknologi och kapacitet som passar perfekt för våra behov. Nexamite Multifunctional Masterbatch är en mer avancerad produkt än den masterbatch vi idag erbjuder. Våra kunder kommer att kunna dra nytta av de prestandaförbättringar och den kostnadseffektivitet som denna innebär. Det öppnar också dörrar för framtida etablering i nya segment, säger Anders Spetz, vd i Nexam Chemical.

Håkan Linné, vd och medgrundare av Plasticolor säger att de båda bolagen kompletterar varandra väl. Han ser att de båda bolagens gemensamma kunnande ska kunna skapa nya kunderbjudande vilka kommer generera värde och en långsiktig lönsam tillväxt.

Masterbatchtillverkaren Plasticolor grundades för över 25 år sedan och ägs av fyra personer. Företaget tillhandahåller ett brett sortiment av skräddarsydda masterbatcher i kvantiteter från 5 kilo upp till flera ton.

Bolaget har ett trettiotal anställda i koncernen och omsätter cirka 86 miljoner kronor.

Förvärvet genomfördes den 8 december, och innefattar ett flertal fastigheter med tillhörande produktionsutrustning.

Källa: Nexam Chemical

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094