23948sdkhjf

8 av 10 företag behöver hjälp med IT-säkerheten

Enligt undersökning av NTT Securitys Risk, Value Report, använder bara 3 procent av de svenska företagen en tredjepartsleverantör för IT-säkerhet, vilket är den lägsta siffran i Europa.

80 procent överväger detta i framtiden eller har redan planerat att ta in extern expertis. Endast 10 procent svarar att de inte kommer att använda externa leverantörer. 7 procent svarade vet ej.

Undersökningen visar också att 25 procent av de företag som behöver extern hjälp med IT-säkerheten anger att kompetensen internt är för låg och 34 procent angav att de inte har tillräckligt med resurser.

Under maj 2018 införs GDPR (General data protection regulation), eller dataskyddslagen, som slår fast reglerna för all form av behandling av information som direkt eller indirekt kan knytas till en person. Det kommer att ställa nya krav på företag, myndigheter och organisationer.

I samma undersökning anger svenska företag att de behöver hjälp av en tredjepartsleverantör med datalagring (33 procent) och stöd med datahanteringen (33 procent) samt att 42 procent anger att GDPR är en risk för verksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078