23948sdkhjf

Samarbete kring robotautomation

Människan och roboten ska samarbeta optimalt.

Samverkan mellan människor och robotar, maskiner och processer blir allt viktigare eftersom produktionen i många branscher går från större volymer med liten variation till låga volymer med hög variation. Detta kräver mer flexibilitet och mer mänsklig inblandning. Med anledning av denna utveckling går nu Kawasaki Heavy Industries och ABB samman inom industriell automation och robotutveckling för att dela kunskap och främja fördelarna med robotar.

Under det nya samarbetet fortsätter de båda att självständigt tillverka och marknadsföra sina egna produkter men arbetar för gemensamma tekniska lösningar och branschmetoder för säkerhet, programmering och kommunikation.

-Robotar, särskilt de med två armar, kan med mänskliga interaktioner i hög grad bidra i samhället och hjälpa världen att hantera brist på arbetskraft och en åldrande arbetskraften. Vi ser stor potential i att expandera samarbetsapplikationer och processer där människor och teknik samverkar för att skapa lösningar, säger Yasuhiko Hashimoto, vd och koncernchef och General Manager, Kawasaki Robot Division. Jag är mycket glad över att ABB och Kawasaki går samman för att leda utvecklingen för mer användarvänlighet och avancerad automation.

ABB är erkänd som en pionjär genom sin Yumi robot som gör det möjligt för människor och robotar att säkert dela gemensamma uppgifter. Kawasaki erbjuder en mycket unik och innovativ dubbelarmsrobot ”duAro”, som har utvecklats baserat på omfattande applikationskunnande och som även den samarbeta säkert med människor på arbetsplatser.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078