23948sdkhjf

Medtechbolaget kallar till extra bolagsstämma

Ber om bemyndigande om nyemission för utveckling av strategiskt viktiga segment. 

Elos Medtech ser stora tillväxtmöjligheter inom två av sina fem marknadssegment, Dental Implant Systems och Orthopaedics, vilka med åren vuxit sig allt större och resulterat i flera viktiga affärer.

För att ta tillvara och utveckla dessa har koncernstyrelsen beslutat om att kalla till extra bolagsstämma för att be om bemyndigande om nyemission.

I ett pressmeddelande skriver företaget att integrationen av Onyx Medical gett nya gemensamma affärsmöjligheter på den globala marknaden för ortopedi. Samtidigt växer segmentet Dental Implant Systems.

-Vi ser en god underliggande efterfrågan på den globala medicintekniska marknaden framöver och har på kort tid lyckats få in en rad nya strategiskt viktiga affärer. Detta momentum vill vi nu utnyttja till vår fördel och satsa mer offensivt för att utveckla de möjligheter vi ser inom dessa marknadssegment, säger Jan Wahlström, vd och koncernchef.

Elos Medtech har idag anläggningar i Sverige, Danmark, Kina och USA. Kundbasen utgörs av internationellt verksamma medicinteknikföretag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094