23948sdkhjf

Västerviksföretaget bygger ut igen

2016 byggde Västerviksföretaget Resinit ut sina lokaler med 600 kvadratmeter. Nu planerar det för en ytterligare expansion med inkluderat renrum.

Till Västerviks tidningen säger Per Alne, vd för Resinit att företaget just nu håller på att se över hur företaget ska kunna bygga ut sina lokaler. Då företaget vuxit kraftfullt de senaste åren, är behovet stort för mer plats för lager, produktion och personalutrymmen.

Planen är att bygga ut minst 1 200 kvadratmeter. Målet är att etapp ett av denna nybyggnation ska står färdig hösten 2018.

I nybygget ingår ett renrum, klass 8, på 25 kvadratmeter i vilket man bland annat kommer att tillverka kolonner för framställning av mediciner, säger Ulf Jonsson, produktionschef på företaget, till Plastforum.

Tidigare har företaget köpt in denna tjänst av underleverantörer, men nu vill företaget tillverka produkterna på egen hand, vilket kommer att bredda verksamheten.

För att möjliggöra detta krävs ett renrum.

–Den här satsningen kommer att påverka Resinits omsättning rejält de närmaste åren och är viktig för framtiden, säger Ulf Jonsson, till Västerviks tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062