23948sdkhjf

Polyteknik får ny stark ägare

-Vi lever i en tuff bransch och ser stora fördelar med en ny stark ägare, säger Jonny Thunborg, en av tre tidigare ägare till Polyteknik.

UW-Elast AB är sedan den 15 november ny ägare till Polyteknik AB i Töreboda. Plastforum var på plats när affären offentliggjordes under Sucontractor.

Markus Strand, koncernchef för investmentbolaget Garpco, som äger UW-Elast säger att Polyteknik är ett bra tilläggsförvärv i ett växande och lönsamt affärsområde.

Strand säger även att polymerdelen är den del av investmentbolaget som är växande och som har den största tillväxtpotentialen även på sikt.

Polyteknik tillverkar kundanpassade detaljer i formgjuten solid polyuretan. Företaget har 16 anställda och en omsättning på 18 MSEK.

Säljare är Lars Lundholm, Mårten Ström Andersson och Jonny Thunborg.

Affären undertecknades under mässan Subcontractor, men ägarbytet sker först den 28 december.

-Polyteknik är ett företag med väldigt korta ledtider. Vi är flexibla och har extremt korta ledtider, vilket kommer att bli ett bra komplement till vår nya ägare, säger Mårten Ström Andersson, vd för Polyteknik.

-Med Polyteknik får vi ett unikt komplement till till våra övriga verksamheter i Mariestad och Traryd, säger Henrik Jungert, vd för UW-Elast AB. 

Garpco AB äger vid sidan av UW-Elast AB även Gotlands Gummifabrik AB, TM Rubber (Polen), Glimakra of Sweden AB, Swedex AB, Awal Display Concept AB och nu även Polyteknik AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096