23948sdkhjf

Formskumsteknik i formsprutning

Engel har invigt ett kompetenscenter för att bättre kunna hjälpa sina kunder att utnyttja den potential som den fysiska skumningsprocessen erbjuder.

En tillverkningscell har installerats i företagets Technology Center i Stuttgart för kundförsök, utvecklingsarbete, applikationsspecifik rådgivning, utbildning och produktion av små serier.

Utrustad med en duo 350 formsprutningsmaskin med en låskraft på 350 ton, en integrerad easix multiaxelrobot och en T-200 MuCell-enhet från företagets teknikpartner Trexel täcker tillverkningslinjen ett brett spektrum av applikationer.

Fysisk skumning involverar insprutning och homogen fördelning av ett jäsmedel i plastsmältan under stelningen. I verktyget skapar gasen en fincellig skumstruktur. På så sätt behövs betydligt mindre material för att fylla håligheterna jämfört med standard formsprutning och komponentvikten minskar.

Samtidigt har komponenter från MuCell visat sig ha hög dimensionsstabilitet. Eftersom skumning ökar smältans flödesegenskaper fylls även utmanande geometrier helt.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109