23948sdkhjf

Victor och Victor finalister i Plastovationer Ung Framtid

Hej Victor Brickling och Victor Jönsson! Varför är ert examensarbete finalist i årets Plastovationer Ung Framtid?

- Vårt exjobb har visat hur lyckad en metallersättning med plast kan bli och vi tror att det finns massor att göra inom metallersättning för att nå ett hållbart samhälle, säger Victor Brickling.

-Vi har använt oss av ett stort antal beräkningsverktyg och haft ett nära samarbete med materialleverantörer under arbetet. De resultat vi kommit fram till visar på en rejäl viktreduktion, kostnadsbesparing och, minskad miljöbelastning genom att ersätta en gjuten aluminium med plast i oljefilterlock till lastbilar, säger Victor Jönsson.

Varför vill ni vinna?

-Vi vill vinna utmärkelsen för att den ger oss en stor fördel för våra framtida karriärer inom plastbranschen och för att uppmärksamma fördelarna med polymerbaserade lösningar, säger grabbarna när de berättar om sin uppsats “Design study for metal replacement on oil filter housing”.

Hur ser ni på framtiden?

-Vi vill arbeta med utveckling inom plastbranschen för att driva samhället mot att välja effektiva och miljöriktiga lösningar i plast, avslutar Victor Brickling och Victor Jönsson, som skrivit sin uppsats vid Lunds Tekniska Högskola.

Artikeln är en del av vårt tema om Plastovationer 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094