23948sdkhjf

BASF deklarerar Force Majeure

Stängde ner produktionen vid upptäckt av teknisk defekt.

BASF upptäckte en teknisk defekt vid produktionen av sin biologiskt nedbrytbara plast ecoflex, i Ludwigshafen, och valde då att helt stänga ner produktionen av denna samt biobaserade produkten ecovio, vilken produceras vid samma fabrik.  

Det inträffade felet upptäcktes i mitten av oktober. Företaget meddelade då att produktionen förväntas ligga nere i minst tre veckor.

Defekten hittades i anläggningens värmekrets. På grund av detta, har endast en liten mängd av den termiska biologiskt nedbrytbara oljan Marlotherm SH kunnat kommit in i produktslinga.

Företaget meddelar att den tekniska prestandan och bearbetningsegenskaperna för ecoflex och ecovio inte påverkats till följd av det inträffade. Basf räknar inte med att produkter för användning i jordbruk, filmer, avfallspåsar eller kaffekapslar påverkats av det inträffade. Egenskaperna för vissa applikationer, som tunna plastpåsar för transport av frukt och grönsaker vilka ställer krav på ett godkännande för kontakt med mat, uppfylls för närvarande inte uppfylls.

Basf har därför varit i kontakt med dessa kunder för att dra tillbaka produkten. Företaget uppskattar att cirka 1500 ton material påverkats av det tekniska felet.

Källa: BASF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094