23948sdkhjf

Peshkova finalist i Plastovationer Ung Framtid

Hej Maria, du är en av tre finalister! Varför tror du att ditt examensarbete gått till final i kategorin Ung Framtid?

-Syftet med examensarbetet var att undersöka möjligheten för återvinning av ett flerskiktsfilm bestående av icke blandbara polymerer, samt att jämföra smältdragstyrkan (en enkel och billig utvärdering) med processbarheten och filmblåsningsegenskaper. Arbetet resulterade i 16 mikrometer tunna filmer med goda egenskaper. Det ser jag som ett steg i rätt riktning för en hållbar utveckling och hoppas innerligt på att resultaten kommer att komma till nytta för samhället, säger Maria Peshkova när hon beskriver sin uppsats “Processing of Recycled Ternary Blends of Polyethylene, Polypropylene and Polyamide 6: Effect of Capatibilizers on Film blowing and Mechanical properties.” 

Varför vill du vinna?

-Genom att komma till final, hoppas jag på att resultaten av arbetet kommer att nå fler av de som är intresserade och de som jobbar med återvinning av plaster, och därmed bära nytta beträffande materialåtervinning i en större utsträckning. Och såklart är det alltid roligt att vinna med något som man har lagt mycket energi och själ i, säger hon.  

Hur ser du på framtiden?

-Jag vill gärna se att fler är med och jobbar för en cirkulär ekonomi i vårt samhälle, för utveckling av teknologin och för bevarandet av den den fantastiska naturen och världen vi har, säger Maria Peshkova som skrivit sin uppsats vid Chalmers Tekniska Högskola.

Artikeln är en del av vårt tema om Plastovationer 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094