23948sdkhjf

Vigmed en av tre finalister i Plastovationer

Hej Fredrik Thörne! Varför är ni finalist i årets Plastovationer?

-Vigmed är ett innovationsbolag inom Medicinteknik som utvecklat en unik nålskyddsplattform helt baserat på polymera material, vilket är den första på marknaden, Fredrik Thörne, Director, Research & Development, Vigmed AB

-Det som också gör oss unika är att vi under en relativt kort tid, inkorporerat denna plattform i ett antal medicintekniska produkter, däribland SWiTCH, som är ett av finalbidragen, säger han.

Varför vill ni vinna?

-Vi ser att vi verkligen lyckats utveckla produkter, som till största delen består av polymera material, samtidigt som den unika nålsticksplattformen bidrar till en ökad säkerhet för sjukvårdspersonal utan att påverka produktens primära funktioner. Detta gör att vi anser oss värdiga vinnare av Plastovationer Awards.

Hur ser ni på framtiden?

-Vigmed är ett företag som genomgått många förändringar under de senaste åren. Under sommaren 2017 fick Vigmed en ny huvudägare (>90%), Greiner Bio-One GmbH (GBO), vilket betyder mycket för Vigmeds fortsatta utveckling. GBO har annonserat att deras intention är att bygga ett fokuserat team för IV katetrar med nyckelpersoner baserat i Helsingborg. Med detta sagt, ser framtiden mycket ljus ut och Vigmed kommer ha möjlighet att bli en stark spelare på det här området inom medicinteknik, säger Fredrik Thörne.

Artikeln är en del av vårt tema om Plastovationer 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.516