23948sdkhjf

Trycker hårt på energibesparing

Inject 4.0 är ett starkt fokusområde för Engel Austria GmbH.

-Vi kan erbjuda våra kunder stora fördelar med vårt koncept inject 4.0, sa Stefan Engleder, vd för Engel Group, vid en presskonferens på Fakuma.

-Men marknadspenetrationen av iQ-produkter har tagit längre tid än vad vi tidigare trott. Våra kunder behöver helt enkelt mer information, sa han.

Vid sidan av nya e-mac 280, för tekniskt formgods och ett flertal andra formsprutningsmaskiner, var en stor avdelning i företagets montern tillägnad just inject 4.0.

Plastforum träffade Frans Van Lokhorst, marknadschef för Engel Sverige AB, i montern. Han berättade om de olika programmens fördelar. Vi bad honom lyfta fram två av dessa för det företag som eventuellt funderar på att investera i ett eller möjligen två optioner.

-Då skulle jag rekommendera iQ weight control som upprätthåller en konsekvent injicerad smältvolym genom hela formsprutningsprocessen och därmed en ökad reproducerbarhet av detaljerna. Men jag vill även lyfta fram iQ flow control, för att förbättra styrningen på verktygets temperering, sa han.

Vi ställde frågan till Jens Thor Hansen, vd för Engel i Sverige, Danmark och Norge, om hur marknadsläget ser ut i Sverige och Danmark inför 2018.

-Det ser fortsatt bra i Sverige. Danmark ligger inte riktigt på samma nivå, men det ser ganska bra ut även där, sa han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078