23948sdkhjf

Leasa din formsprutningsmaskin nytt grepp från KM

KraussMaffei och Netstal presenterade ett nytt gemensamt initiativ på Fakuma.

Under 2018 kommer koncernen att erbjuda ett leasingpaket för formsprutningsmaskiner. Konceptet kommer inledningsvis att rullas i Tyskland, som får agera testmarknad. Paketet gäller för standardmaskiner upp till 300 ton och inkluderar service och försäkring som option.

I framtiden kan leasing-konceptet även komma att utvidgas till andra teknologier som  RIM.

I gruppens monter fanns helelektriska formsprutningsmaskiner av  PX-serien på plats. En försäljningssuccé, enligt företaget. Därför kommer produktionskapaciteten av dessa att fördubblas under 2018, vid fabriken i Slovenien. Massiva investeringar kommer även att genomföras vid företaget produktionsenheter i Kina.

I montern träffade Plastforum, Ulrik Gert Nielsen, ägare till Saxe Group som representerar KraussMaffei Group i Sverige och Danmark. Han visade Netstal:s helelektriska Elion 1200, i vilken det producerades kaffekapslar i ett 4-facksverktyg.

Istället för att använda aluminium som barriärmaterial används EVOH mellan två lager av PP. Nytt är även att dimensionen på etiketterna kan bli så mycket mindre.

-Det här är mycket intressant både för svenska och danska företag. En maskin och en teknik med riktigt många möjligheter, sa Nielsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094