23948sdkhjf

Tekniken avsynar fel i fiberkompositen inline

Hög processäkerhet och resurseffektivitet med 100 procent inline-avsyning.

Kompositmaterial har fått en allt större roll i många branscher. Ofta används det inom säkerhetsrelevanta områden som flyg, bilindustrin och vindkraft. Idag finns det verktyg som möjliggör en hög nivå av säkerhet för att känna trygghet i att den fiberförstärkta plasten håller vad den lovar.

Med hjälp av ett produktionsövervakningssystem kan man förutom att övervaka råvarorna (väv, roving) och epoxihartsbeläggningar (pre-pregs) säkerställa de att individuella rovings/tejper är mätta och inspekterade. Samtidigt är det möjligt att bestämma höjden på topologiska materialfel i tre dimensioner.

Isra Vision GmbH har utvecklat nästa generations, kamerabaserade allt-i-ett-inspektionslösning som säkerställer att kompositmaterial är inspekterat vid höga upplösningar. Systemen kan implementeras och integreras även i högspecialiserade tillverkningsprocesser.

Slutkunder, som inom flyg och bilindustrin, kräver att materialen från deras leverantörer är certifierade, och kvaliteten dokumenterad, vilket medges med denna inspektionslösning.

Källa: IsraVision GmbH

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095