23948sdkhjf

Investeringsbeslut tas senast mars 2018

I februari tidigare i år meddelade Asahi Kasei och China National Bluestar att de undertecknat en överenskommelse om ett gemensamt samriskbolag.

I det gemensamma bolaget ska parterna integrera sin produktion och försäljning av modifierad polyfenyleneter (mPPE), intermediära material 2,6-xylenol och polyphenyleneter (PPE) i Kina. Då affären nu godkänts har tillverkning och försäljning etablerats i Nantong, Jiangsu, Kina.

Parterna hävdar att Bluestars teknik för 2,6-xylenol och PPE tillsammans med Asahi Kasei:s mPPE-komprimeringsteknik och applikationsutvecklingsförmåga kommer att underlätta ytterligare expansion på den kinesiska marknaden.

Parterna har därför börjat planera för konstruktionen av en ny tillverkningsanläggning för 2,6-xylenol, PPE och mPPE samt inlett en  detaljerad utvärdering av ekonomin i den gemensamma verksamheten med inriktning på ett slutligt investeringsbeslut senast mars 2018.

Ambitionen är att inom ramen för samriskbolaget (Bluestar 50,01% Asahi Kasei 49,99%) tillverka 30.000 årston 2,6-xylenol och PPE samt 20.000 årston mPPE.

Källa: Asahi Kasei

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063