23948sdkhjf

Mottog award som årets entreprenör

-Vi har fått pris som årets entreprenör inom vår bransch i Europa, säger en glad Jakob Kesje, vd för Ivisys AB, till Plastforum.

Bakom priset står det amerikanska marknadsanalysföretaget Frost & Sullivan. Utmärkelsen “Entrepreneurial Company of the Year Award 2017” har de fått för sin innovativa plattform ”Machine Vision” på den europeiska marknaden.

-Vi tycker att detta är stort. Att ett litet skandinaviskt företag kan bli utvalt bland andra större företag i Europas större länder, säger han.

Ivisys AB arbetar med visuellt baserade kvalitetskontrollslösningar för industrin. Med företagets patenterade lösningar är det möjligt att utföra komplicerade kvalitetskontroller samtidigt som det befintliga produktionsflödet inte påverkas. Det är även möjligt att utföra komplexa ytkontroller, kontrollmätningar på mikronivå och kontrollera flertalet komponenter i en enda direkt process, med kvalitetskontrollslösningen.

-Det som är unikt med vårt system är att vi har visionlösningar som är väldigt snabba och kan bearbeta bilderna väldigt säkert. Vi har gjort det användbart även för mindre bolag som kör små serier eftersom det är ett system som snabbt kan ställas om mellan olika produkter, säger Kesje, till Plastforum.

I dagsläget har företagets system, vilket är i enlighet med industri 4.0, framförallt installerats vid företag i Europa. Jakob Kesje upplever att intresset för industri 4.0 bland små- och medelstora företag har ökat. Det finns även en hel del famlande bland en del stora företag som heller inte riktigt vet hur de ska använda sig av det.

-Många företag vet att industri 4.0 är något de borde integrera med är inte helt på det klara hur de ska gå tillväga, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156