23948sdkhjf

Investerar 40 MSEK i Bredaryd

Tillverkaren av granuleringskvarnar, Rapid Granulator, genomför just nu en kraftfull investering i bearbetningsutrustning i Bredaryd.

Installation av tre högprecisions-, högautomatiserade bearbetningscenters, på sammanlagt cirka 40 miljoner kommer att ge företaget extra kapacitet att producera nyckelkomponenter med mycket snäva toleranser samtidigt som det övergripande produktionsflödet förbättras, skriver företaget i ett pressmeddelande.

I april installerade företaget en ny svarv- och fräsningsmaskin, i juni var det dags för en fleroperationsmaskin att installeras och strax före årsskiftet kommer ytterligare en fleroperationsmaskin att sättas på plats.

Fleroperationsmaskinerna är helt integrerade med ett FMS-center som servas av en robotutrustning som möjliggör tillverkning utan någon manuell övervakning.

I de nya maskinerna ska företaget tillverka komponenter till de kvarnar vilka produceras och monteras såväl i Bredaryd som vid dess amerikanska produktionsanläggning i Pittsburgh, USA.

-I framtiden kommer vi att kunna producera toleranskritiska komponenter i mycket större antal och större storlekar än tidigare, säger Rapids vd Bengt Rimark.

De nya bearbetningsmaskinerna kommer att producera nyckelkomponenterna för samtliga Rapids kvarnar.

Sedan finanskrisen 2008/2009 har företaget stadigt ökat sin omsättning. Bengt Rimark förväntar sig att efterfrågan fortsätter att öka.

-Marknader runt om i världen växer för närvarande, och vi ser att våra kunder gör mycket investeringar. Då måste vi se till att våra ledtider är rimliga, säger han.

Källa: Rapid Granulator AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064