23948sdkhjf

Tillväxt för Italiens maskintillverkare

Det rullar på bra för flera italienska tillverkare av maskiner för plast- och gummitillverkning, utrustning och formverktyg.

Informationen kommer från Amaplast Statistical Studies Center, som bygger sin statistik på analyser från ISTAT och dess data gällande utrikeshandel. Enligt den italienska medlemsorganisationen så ökade landet sin import med 9,1 procent under årets sex första månader, jämfört med samma period i fjol. Exporten ökade med 14,6 procent.

De två trenderna pekar på en fortsatt förbättring av landets positiva handelsbalans för sektorn.

Medan importen har minskat något i förhållande till slutet av 2016 och de första månaderna 2017, pekar försäljningen utomlands på en robust dubbelsiffrig tillväxt vilken präglat hela första halvåret 2017.

Med undantag för vissa maskintyper som maskiner för mono- och multilaminat, formblåsningsmaskiner och maskiner för skummaterial har försäljningen av alla andra maskintyper ökat markant, skriver Amaplast i ett pressmeddelande. Den utländska efterfrågan på extruderingslinjer har ökat med 17 procent jämfört med föregående år, flexografiska skrivare med 23 procent, varmformningsmaskiner med 37 procent och fomverktyg med 18 procent.

Sett ur ett geografiskt perspektiv, så har försäljningen inom Europa

ökat med över tjugo procentenheter jämfört med första halvåret 2016. Exporten till USA har ökat med tio procentenheter. NAFTA-länderna registrerade däremot mer blygsam tillväxt på grund av en avmattning i försäljningen till Mexiko. Försäljningen till asiatiska länder var fortsatt stillastående och detsamma gäller försäljningen till Fjärran Östern.

Källa: Amaplast

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094