23948sdkhjf

Svenska Primateria får schweiziska ägare

Förvärvet kommer att utvidga och förbättra köparens tekniker när det gäller för- och efterbehandlingar samt utbud av ytbehandlingar.

Schweiziska Oerlikon Balzers har förvärvat den svenska ytbehandlingsspecialisten Primateria.

Koncernen är sedan tidigare verksamt i Sverige via Oerlikon Balzers Sandvik Coating, ett samriskbolag ägt av Oerlikon AG (51%) och AB Sandvik Coromant (49%) i Sverige och Norden. I övriga världen ägs samtliga bolag av Oelikon Balzers.

I ett pressmeddelande skriver företaget att förvärvet av Primateria, kommer att utvidga och förbättra Oerlikon Balzers tekniker när det gäller för- och efterbehandlingar samt öka utbudet av ytbehandlingar.

Svenska Primateria grundades år 2004 av Mats Larsson och Rickard Gåhlin. Företaget är specialiserat på för- och efterbehandlingslösningar för verktygsoptimering. Företaget sysselsätter just nu 15 anställda.

Samtliga service- och produkterbjudanden kommer till en början att finnas i Sverige och introduceras sedan på global nivå.

Avtalet undertecknades och förvärvet genomfördes den 29 september 2017.

Primaterias dagliga verksamhet vid dess existerande filialer kommer att fortsätta som vanligt men som del av Oerlikon Balzers.

Källa: Oerlikon Balzers

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095