23948sdkhjf

PUR-materialen uppfyller ny Reach-standard

Trelleborg Sealing Solutions har lanserat två nya polyuretanmaterial, som överensstämmer med de senaste miljöstandarderna inom EU Reach, vilka träder i kraft från november 2017.

Polyuretankvaliteterna Zurcon Z53 och Z54, uppfyller även kundernas krav på högre driftstemperaturer.

De nya kvaliteterna har utvecklats under en lång forsknings- och utvecklingscykel för att uppfylla de krävande kraven från Europeiska kommissionen när det gäller ämnen som är förbjudna, såvida inget undantag gäller eller godkännande beviljas.

-Att möta Reach föreskrifter är extremt viktigt för polymer- och elastomertätningar. Vi respekterar särskilt syftet med förordningarna att skydda människors hälsa och miljön från kemikalier, en filosofi som passar perfekt med Trelleborgs mål att våra produkter ska täta, fukta och skydda, säger Thomas Larsen, materialutvecklingsingenjör vid Trelleborg Sealing Solutions.

Zurcon Z53 och Z54 kommer att ersätta Zurcon Z51 och Z52 som material som valts för tätningsförseglingar och skrapor som används i krävande linjära och roterande applikationer med flytande kraft, inklusive de hårda förhållandena i mobil-, konstruktions- och gruvtillämpningar.

De nya kvaliteternas egenskaper motsvarar dess föregångare sett till gällande seghet och styvhet, slitstyrka och repor. Dessutom har den maximala driftstemperaturen för Z53 och Z54 ökats med +20 °C i vatten och vattenbaserade vätskor; från +40 °C till +60 °C.

Källa: Trelleborg AB

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111