23948sdkhjf

Sinf etablerar nätverk för kvinnor

-Genom nätverket vill vi ge fler framstående företag möjlighet att skapa ökad affärsnytta genom ett jämställt tänkande och agerande, skriver Sinf:s kvinnliga representanter för det nystartade nätverket.

Nätverket vänder sig till kvinnor som arbetar i ledningen och/eller är delägare i något av alla medlemsföretag, antingen i Sinf eller i de branscher som Sinf samarbetar med.

-Vi vill se fler ägarledda företag lyfta fram fler stjärnor och talanger som skapar framgång. Den stora dolda resursen är ofta kvinnor - det ska vi ändra på, skriver nätverket i ett pressmeddelande.

Målsättningen med det nyetablerade nätverket är att stödja utvecklingen med fler kvinnor i företagsledningar och styrelsepositioner, samt ge kvinnor i ledande befattning möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Nätverkets träffar kommer att utgå från vad medlemmarna vill sätta fokus på och kommer fortlöpande att ha olika teman, som till exempel retorik, styrelsearbete, strategi och uppfyllande av ägardirektiv.

Nätverket vänder sig till svenska ägarledda företag och ska fungera som ett nätverk för erfarenhetsutbyte och kompetensförsörjning.

-Vi vill även belysa vikten av humankapitalet i bolag, samt självklart stärka relationen till kvinnor vid medlemsföretagen, skriver nätverkets representanter.

Den 5 oktober lanseras nätverket på Näringspunkten i Stockholm.

Källa: Svensk Industriförening, SINF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094