23948sdkhjf

Deflamo säljer del av verksamheten

Styrelsen för svenska Deflamo AB har gett ledningen i uppdrag att sälja ut affärsområdet Apyrum och delar av patentportföljen.

Anledningen till detta uppges vara att företagets största kund inte längre är i behov av företagets flamskyddsmedel och ny kraft och nytt kapital krävs för att bolaget ska kunna utveckla affärsområdet till dess fulla potential.

Anledningen till varför kunden avser upphöra med användandet av flamskyddsmedlet Apyrum, är att brandkraven på kundens slutprodukts marknaden kommer att lättas i början av 2018, skriver Deflamo i ett pressmeddelande.

Deflamo har utvecklat teknologin bakom sitt miljövänliga flamskyddsmedel för användning i mjukgjord plast med flera andra material.

Styrelsen har nu beslutat att uppdra åt ledningen att erbjuda affärsområdet och delar av patentportföljen till försäljning baserat på en övertygelse inom bolaget om Apyrums kommersiella potential och att tekniken har ett stort värde på den globala marknaden inom ramen för ett större specialkemiföretags verksamhet, skriver företaget.

Försäljningen förväntas inbringa medel till företaget och därmed förbättra den finansiella situationen och skapa större handlingsfrihet att utvärdera förutsättningarna för fortsatt utveckling av kommersiella och miljövänliga flamskyddsprodukter.

Källa: Deflamo AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079