23948sdkhjf

Första licensavtalet för patenterade tekniken

Norner har tecknat ett första licensavtal för sin Norner Trimodal Technology (NTT).

Norska institutet för plast- och polymerteknologi, Norner AS, har utvecklat och patenterat en teknologi för produktion av polyeten-polymerer med sin Trimodal Technology (NTT).

NTT-konceptet baserar sig på ett system med tre polymerisationsreaktorer där en liten fraktion av en tredje polymer med hög molekylvikt införs i en mindre tredje reaktor innehållande sammonomer.

Detta möjliggör en kostnadseffektiv uppgradering av befintliga bimodala enheter genom att lägga till en tredje reaktor. Det sägs vidare vara ett smartare sätt att producera trimodala material eftersom det möjliggör ett högre sammonomerinnehåll med högsta molekylvikt vilket ökar materialets prestanda.

Tekniken kommer att vara lämplig för applikationer som rör, form- och filmblåsning.

Morten Lundquist, forskningchef vid Norner AS är mycket stolt över teamarbetet och kunskapen bland företages experter som har utvecklat NTT för Norner de senaste åren.

-Avtalet har ett värde för Norner på flera miljarder dollar för den första fabriken och är en möjlighet för oss för att göra ytterligare investeringar i människor och tillgångar som en global marknadsledare för industriella FoU-tjänster inom Polymers, säger Lundquist.

Källa: Norner AS

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14