23948sdkhjf

Plastinject expanderar med ny fastighet

-Vi har köpt en fastighet på närmare 7000 kvadratmeter med tillhörande tomtmark på 55.000 kvadratmeter, säger Kenneth Klint, vd för Plastinject AB, till Plastforum.

Företaget har under flera år lidit av trångboddhet. Planer har funnits såväl på att bygga ut den befintliga fabriken som att hyra eller köpa ytterligare en fabrik på orten.

Men nu är detta historia blott. Den 15 september får Plastinject tillträde till de nya lokalerna, vilka ligger i östra delen av Anderstorp. I och med detta kommer företaget att expandera sin verksamhet med 6800 kvadratmeter.

Inledningsvis kommer företaget att flytta all montering av Plastinject Watersystems vattenmagasin till den nya fabriken. Detta för att frigöra yta om närmare 800 kvadratmeter i den nuvarande fabriken.

På sikt kommer företaget även att flytta tre av företagets större formsprutningsmaskiner till den nya fabriken för tillverkning av pallar och vattensystem. Om Klint får som han vill så innebär detta att formsprutningsverksamheten i de nya lokalerna tar fart lagom till sommaren 2018.

Strategin är således att produktion som är väldigt logistik- och flödesintensiv i framtiden kommer att förläggas till den östra fabriken. Detta för att skapa utrymme för nya maskiner och annan expansion i den befintliga fabriken på Oljevägen i västra Anderstorp.

-Vi har förberett för den expansion vi står inför. I bästa fall kommer omsättningen i den östra fabriken om 18 månader att vara kring 100 miljoner kronor, avslutar Kenneth Klint.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109