23948sdkhjf

Tojos i samarbete med byggvarukedja

I samarbete med byggvarukedjan Skånska Byggvaror har Tojos Plast AB utvecklat och producerat ett antal detaljer med P-märkt kvalitet.

Totalt rör det sig om sex olika verktyg i vilka företaget formsprutar sju olika typer plastdetaljer. Komponenterna tillverkas i tre olika material och används alla i uterumsprofiler av aluminium för dörrar till uterum.

Detaljerna tillsammans med profilerna ger god tätning och bidrar till att spara energi i byggvarukedjans P-märkta uterum, skriver företaget i ett pressmeddelande.

P-märkning innebär att produkten är typprovad och att dess delar i kombination har genomgått noggranna kvalitetskontroller utförda av en oberoende part, i detta fall, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, numera RISE.

Vid sidan formsprutformning så monterar Tojos så kallade rälsborst på ett par av produkterna vilka de sedan packar i separata satspåsar. Övriga produkter packas automatiskt med hjälp av robotar som är anpassade och programmerade så att rätt antal produkter packas i satspåsar direkt efter att de lämnar formsprutningsmaskinen.

Källa: Tojos Plast AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078