23948sdkhjf

Nedskärningar hos Lego

Danska Lego Group planerar att skära ned personalstyrkan med 1400 personer, vilket motsvarar åtta procent av antalet anställda.

I Danmark beräknas nedskärningen hamna på 500–600 personer, vilket är mer än 10 procent av de cirka 4500 Lego-anställda i landet.

Syftet med nedskärningen uppges vara är företagsledningen vill förenkla affärsmodellen efter fem års tillväxtsatsningar, vilket skapat en för stor och komplex organisation, enligt styrelseordföranden Jørgen Vig Knudstorp.

Beskedet kommer sedan Lego redovisat en nedgång i försäljningen på fem procent till 14,9 miljarder danska kronor under årets första halvår. Nettovinsten sjönk till 3,4 miljarder, vilket är tre procent lägre än jämfört med samma period ett år tidigare.

-Vi är besvikna över den minskade omsättningen på våra etablerade marknader och har initierat initiativ för att hantera situationen. Vi arbetar nära våra partners och är övertygade om att vi på längre sikt kan nå ännu fler barn på våra väletablerade marknader i Europa och USA. Vi ser också stora tillväxtmöjligheter på tillväxtmarknader, som Kina, säger Jørgen Vig Knudstorp, styrelseordförande i Lego Group. 

Källa: Helsingborgs Dagblad, metal-supply.dk

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078