23948sdkhjf

PermaTech får nordisk representant

Elastocon AB har tecknat avtal med italienska företaget PermTech, gällande deras instrument för mätning av gaspermeabilitet. Elastocon blir företagets nordiska återförsäljare.

Instrumenten används för mätning av gaspermeabilitet genom filmer, folier och andra typer av förpackningar som bag-in-box och PET-flaskor för livsmedel, läkemedel och elektronik.

Idag finns instrumenten i tre modeller. TotalPerm, med vilket det är möjligt att mäta permeabilitet av syre, koldioxid och vattenånga i samma materialprov, tack vare tre sensorer i samma cell.

MultiPerm, med vilket man mäter permeabilitet av två gaser i samma materialprov: syre-vattenånga, syre-koldioxid eller vattenånga-koldioxid. Samt Perme, med vilket man mäter permeabiliteten hos filmmaterial för antingen syre, koldioxid eller vattenånga.

Instrumenten styrs via ett förinstallerat program på en medföljande Windows-dator.  

Det italienska företaget har även två instrument för flaskor och andra typer av förpackningar: CarboPack BT, vilket mäter permeabilitet av koldioxid i PET-, glasflaskor samt andra förpackningar.

PackPerm mäter syrepermeabilitet, från extremt låga nivåer (0,0001 cm3 per dygn), i förpackningar för livsmedel och läkemedel.

Källa: Elastocon AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11