23948sdkhjf

Plast Petter uppköpt av svenskt holdingbolag

Riskkapitalbolaget KnowHub AB, har den 1 juli i år förvärvat tillverkaren av kontors- och förpackningsprodukter, Plast Petter AB.

Bengt Ekström, marknadschef för Plast Petter berättar för Plastforum att företaget ligger i Hova, nordost om Mariestad, samt att det även har en fabrik i Estland.

-Vi är 30 anställda i Hova och har 8-10 medarbetare i den estländska fabriken. Tillsammans omsätter vi cirka 35 miljoner kronor, säger han.

Säljaren, Alf Weserlund, har drivit verksamheten de senaste 30 åren. Köparen, Knowhub AB, är ett litet riskkapital som ägs av Björn Fehrling och Mattias Skoglund. Bolaget registrerades 2008.

-Vår målsättning är att växa med Plast Petters produkter både i Sverige och utomlands, säger de nya ägarna i ett pressuttalande.

Bengt Ekström säger att Plast Petter arbetar med såväl kontorsprodukter och förpackningar (50 %) som kundanpassade produkter (50 %).

Maskinparken utgörs av automatiska och manuella stans- och skärmaskiner samt svetsutrustning. Materialen i är i huvudsak polypropen, men en viss mängd PVC bearbetas även.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094