23948sdkhjf

Söker svenska plaströster

SIS, Swedish Standards Institute har startat en arbetsgrupp som ska bevaka svenska intressen och påverka internationell standardisering när det gäller miljöaspekter av plast.

"Vi ser ett ökat behov av standarder för att kunna bidra till globala lösningar på problemen med plast och plastens roll i ett hållbart samhälle. Samtidigt som CEN och ISO startar nya kommittéer startar vi nu en svensk arbetsgrupp. Just nu letar vi fler aktörer som vill vara med och stärka den svenska rösten inför ISO-mötet i Sydkorea i september och CEN-mötet i Belgien i oktober", säger Nazdaneh Yarahmadi, forskningsledare RISE och ordförande för arbetsgruppen inom miljöaspekter i ett pressmeddelande.

Sverige är aktivt i standardiseringsarbetet inom plaståtervinning, biobaserad plast och bionedbrytning av plast. SIS/TK 156 är den svenska kommittén för standardisering av plast, där organisationer kan delta och påverka.

Den nya arbetsgruppen inom miljöaspekter ska bl a arbeta för tydligare definitioner av plast.

"Det är viktigt att alla aktörer i värdekedjan använder samma terminologi, bland annat för att kunna jämföra och utvärdera resultat", kommenterar Nazdaneh Yarahmadi.

Målet är att få acceptans för svenska synpunkter i den internationella standardiseringen, så att alla internationella standarder lever upp till svenska krav och riktlinjer, någonting som underlättar för svenska företag att verka på en global marknad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094