23948sdkhjf

Storinvesterar hundratals miljoner

Trioplast automatiserar och uppgraderar befintliga maskinparken.
Trioplast investerar ytterligare 150 miljoner kronor under innevarande år, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Familjeföretaget har sin bas i Smålandsstenar men har verksamhet på flera andra svenska orter som till exempel Bottnaryd, Sundsvall och Varberg

Investeringen rör en ny produktionslinje för industrifilm samt en ny linje för agri med ett tillhörande automatiserat förpackningskoncept.

Därutöver byggs ett höglager för 15 000 pallar i Sverige. Företaget fortsätter även att investera och uppgradera bredfilmsproduktionen i Frankrike.

Under de senaste fyra åren har företagets division Sträckfilm investerat över 600 miljoner kronor i de svenska och franska produktionsenheterna. När det här året är slut är de alltså uppe i totalt 750 miljoner i investeringar.

– Vi strävar efter att utveckla våra produktionsanläggningar i Sverige och Frankrike för att blir den mest innovativa och effektiva producenten i Europa, säger Per Holtstrand, vd för division Sträckfilm.

Hela projektet började med att de svenska enheterna konsoliderades till en automatiserad fabrik med nya produktionslinjer för agri- och industrifilm samt automatisering och uppgradering av befintliga maskiner.

Den svenskägda industrikoncernen har drygt 1 000 medarbetare och en omsättning på 4,3 miljarder kronor.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078