23948sdkhjf

Trelleborg växer med ny fabrik i Danmark

En ny och toppmodern produktionsanläggning för tätningslösningar ska stå inflyttningsklar i danska Helsingör under 2020.

-Vi går från en anläggning på 12 000 kvm till en på 17 000 kvm. Den nuvarande anläggningen är från 1960-talet och består av flera mindre byggnader. Den nya blir en sammanhållen och toppmodern anläggning, säger Karin Larsson, kommunikationschef för Trelleborg AB, till Plastforum.

Det är affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions som beslutat sig för att omlokalisera sin nuvarande tillverkningsanläggning i landet.

-Vi behöver utöka den befintliga kapaciteten och förändra både framtida tillverkningsprinciper och tekniker för ytterligare lönsam försäljningstillväxt, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Produktionen kommer att flyttas till en ny anläggning nära den nuvarande i Helsingör. Byggnationen av anläggningen kommer att ta fart under hösten 2017 för att stå inflyttningklar 2020.Investeringen uppges vara omkring 120 MSEK.

– Den nya produktionsanläggningen kommer att vara högautomatiserad och drivas enligt lean production-principer. Den kommer att bidra till bättre affärer och avancerad teknisk support för våra kunder, säger Claus Barsøe, affärsområdeschef för Trelleborg Sealing Solutions.

Källa: Trelleborg AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094