23948sdkhjf

Borealis i partnerskap med W4P

Svenska Waves4Power har fått en ny partner i Borealis vars material ska bidra till att skapa 25 års servicefri verksamhet gällande framtidens vågenergi.
Waves4Power (W4P) är ett svenskt företag som utvecklar och säljer vågkraftssystem. Hjärtat i dessa system är WaveEL-bojen som omvandlar vågens energi till elkraft. Ett stort antal WaveEL-bojar är sammanlänkade för att skapa en vågkraftpark.

W4P har strategiska partnerskap med ett antal världsledande företag inom olika områden. Dessa partnerskap innebär ett långsiktigt utvecklingsavtal där partnern och W4P gemensamt ska utveckla 25 års servicefri verksamhet. Varje partner är ansvarig för sin del i vågkraftparken.

Waves4Power har redan kopplat in det första vågkraftverket på det norska elnätet. Samtidigt har företaget påbörjat utvecklingen av WaveEl-bojen "Next Generation", med polyeten som huvudmaterial. Det är där Borealis kommer in i bilden. Med sitt polyetenmaterial, Borstar, ska Boralis bidra med hållbarhetsfördelar såsom lättvikt, resurseffektivitet och korrosionsbeständighet.

Skriv ut



Källa: Waves4Power

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094