23948sdkhjf

Freudenberg expanderar i Asien

Globala teknikkoncernen Freudenberg investerar 15 miljoner euro för byggnationen av en produktionsanläggning för tätningslösningar i indiska Chennai, samt ytterligare miljoner för medicinteknisk produktion i Kina.

Företagsjätten har förvärvat mer än 56.000 kvadratmeter mark, för kapacitet att växa ytterligare. Projekteringsarbetet tar fart under hösten 2017. Företaget har sedan tidigare sju företagsgrupper i Indien och sysselsätter omkring 2500 personer vid cirka 50 platser.  

De senaste fem åren har företaget investerat totalt cirka 50 miljoner euro i tillverknings- och forskningsanläggningar samt utrustning i landet, skriver Freudenberg i ett pressmeddelande.

Vid sidan av expansionen i Indien växer koncernen även i Kina. Freudenberg Medical har utökat sin medicinska tillverkningsverksamhet med 1200 kvadratmeter i Shenzhen.

Investeringen inrymmer bland annat ett utökat renrum med 600 kvadratmeter, vilket nu kan rymma tio formsprutningsmaskiner. Ytterligare utrymme har tilldelats för ett nytt verktygsrum och lagerverksamhet.

Det nya renrummet togs i drift i mars tidigare i år. De nya formsprutningsmaskinerna utökat bolagets låskraftskapacitet med upp till 280 ton och möjliggör produktion av större komponenter av medicinsk utrustning samt fler kaviteter för små komponenter.

Freudenberg Medical Asia tillverkar och monterar medicintekniska produkter och komponenter i termoplaster och silikonmaterial.

Källa: Freudenberg & Co. KG

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078