23948sdkhjf

FTI och Swerec förlikas

Plastkretsen/FTI och Swerec har nått en förlikning avseende den tvist som uppstod kring årsskiftet 2015/16 gällande parternas avtal rörande sortering och återvinning av plastförpackningar. Parterna har nu träffat avtal om förlikning och villkor för fortsatt leverans av plastförpackningar för sortering och återvinning hos Swerec.

- Det är bra att vi nått en förlikning och fått ett nytt avtal på plats. Nu sätter vi punkt för en ansträngande period för Swerec och våra kunder. Vi och vår personal ser därmed framåt och lägger oss vinn om att stärka förtroendet för plaståtervinning. Vår plan är att öka kvalitéten i våra egna processer, att stärka samarbetet och att sprida kunskap om vad som går att återvinna, säger Leif Karlsson, nytillträdd VD på Swerec, i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet innebär förtydligande om vad som gäller för olika material och ett fördjupat samarbete mellan parterna. Löpande utbyte av information om vilka material som tas emot och hur de behandlas kommer att ske.

- Swerec kommer att öka informationsarbetet om hur plast kan sorteras och tillföra vår kunskap till producenter, återvinnare, ansvariga för returstationer, kommuner med flera, om vad som kan återvinnas, säger Leif Karlsson.

Swerec AB finns i Lanna utanför Värnamo. Anläggningen har cirka 50 anställda är Sveriges enda för sortering och behandling av plastförpackningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079