23948sdkhjf

16 miljoner till svensk elbilsutveckling

Tester i stor skala av robotik och lösningar i verkliga miljöer. Företag i Mälardalen ska kunna testa prototyper.
Mälardalens högskola (MDH) har tillsammans med Alfred Nobel Science Park och MITC AB beviljats drygt 16 miljoner kronor till projektet TransMission. Det treåriga projektet syftar till att överbrygga de utmaningar fordonsindustrin har i teknikskiftet mot eldrivna fordon.

Projektet kommer tillsammans med företag inom fordonsindustrin att undersöka utvecklingsmöjligheter inom automation, digitalisering, autonomitet och eldrivning. På agendan finns trendspaning som ska ge företagen träning i och verktyg för att hitta utvecklingsområden för nya satsningar utifrån de behov de själva identifierar.

– TransMission är MITC:s största projekt hittills och visar hur viktigt vårt arbete är för regionens industri. Det stärker vår samverkan i Östra Mellansverige och vi vill att projektet ska bidra till kunskapsspridning i hela regionen, säger Svante Sundquist, initiativtagare till projektet och projektkoordinator på MITC.

Projektet bygger på tidigare kartläggningar som har identifierat ett stort behov av insatser för att säkerställa fortsatt framgångsrika företag inom fordonsindustrin och dess kompetensförsörjning. Näringslivets medverkan är stark och stort fokus läggs på samverkan mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor.

- Ett mycket spännande projekt att vara delaktig i, säger Pär Lundström, Alfred Nobel Science Park.

Projektet finansieras till hälften av EU:s regionala fond och resterande från Lindesbergs kommun, Region Örebro, Regionförbundet Sörmland, Tillväxtverket, Eskilstuna kommun och Automation Region.
- Vi ska gemensamt ska försöka överbrygga fordonsindustrins utmaningar och hitta utvecklingsområden- och projekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109