23948sdkhjf

Komplett system för kontinuerlig pultrudering

Maskin- och formsprutningsleverantören KraussMaffei Group har lanserat iPul, företagets första kompletta system för kontinuerlig pultrudering.

Släppet gjordes i samband med företagets kompetensdag i slutet av juni i år, men visades för första gången vid JEC World i Paris i mars.

Nicolas Beyl, vd för KraussMaffei-koncernens reaktionsprocessmaskin, säger att företaget har som mål att komma in i pultrusningssektorn.

-Det är det enklaste sättet att producera profiler på, och i dagsläget finns det knappast några nyckelfärdiga erbjudanden i denna tillväxtbransch, säger Beyl.

I ett pressmeddelande skriver företaget att det nya systemet skiljer sig från andra pultruderingsmetoder. Istället för att infiltreringen av fibrerna sker i öppna kärl, inkapslar iPul-systemen denna process i en injektionsbox.

Enligt KraussMaffei innebär detta att snabbreaktiva system (epoxi, polyuretan, polyamid 6) kan användas, samt att produktionshastigheten kan ökas från en konventionell hastighet på 0,5 till 1,5 meter per minut till cirka 3 meter per minut.

Källa: KraussMaffei Group

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.156