23948sdkhjf

Prestigefullt innovationspris till svenskt bolag

Svenska Biteam har tagit emot ett innovationspris för sin uppbyggnad av en I-balk. Priset mottog företagets vd Fredrik Winberg, vid...

...JEC-mässan The Future of Composites in Construction, i Chicago, USA, i kategorin ”Civil Engineering”.

Utmärkelsen är ett erkännande för Biteams ansträngningar att i två decennier utveckla olika applikationsområden med innovativa armeringsprodukter i 3D-kompositer.

– Vi är mycket stolta och glada över utmärkelsen. Vi har en otroligt intressant teknologi, och har identifierat ett antal lovande användningsområden, sa Fredrik Winberg, som var på plats i Chicago och tog emot priset den 21 juni.

Bakom innovationen står Biteam´s grundare Fredrik Winberg och Nandan Khokar. Tillsammans har de, med stöd av KTH, utvecklat en patenterad teknologi för industriellt producerade 3-dimensionella profiler som är både lätta och mycket hållfasta. Tekniken kan bland annat användas för att producera balkar för byggprojekt.

Balkarna är fem gånger lättare än stål, två till tre gånger starkare än stål och balkarna rostar inte. Den lägre vikten möjliggör också lättare konstruktioner, lägre transportkostnader och kortare byggtider.

Källa: Biteam AB

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.235