23948sdkhjf

Tar fram produkt för biobaserade material

Specialkemiföretaget Deflamo har utvecklat en flytande produktserie för användning vid impregnering av naturfiber- och biobaserade material.

Produkternas egenskaper är särskilt anpassade för att ge goda flamskyddsegenskaper i naturmaterial och biobaserade fiber som används i exempelvis biofiberkompositer och biobaserade isoleringsmaterial samt i tekniska textilier.

Ett exempel på användningsområde av industrihampafiber är vid tillverkning av starka fiberkompositer (exempelvis komponenter till belysningsarmaturer), med egenskaper som påminner om kolfiberarmerad plast. Ett annat exempel är inredningspaneler inom fordonsindustrin.

Produkten, Apyrum Biofiber, är väl positionerad för att kunna ta marknadsandelar inom detta segment där efterfrågan ökar vad gäller effektiva, och dessutom, biobaserade flamskyddsmedel, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Tillverkningen kommer att ske i företagets fabrik i Karlshamn där det finns god kapacitet för den förväntade efterfrågan. Utvecklingen av produkten sker kontinuerligt, bl. a. genom deltagande i det tyska forskningsprojektet ”Biogenic Flame Retardant”, där man arbetar för att utveckla ett biobaserat flamskydd för härdplaster i formade produkter.

Läs även...Deflamo ansöker om processpatent



Källa: Deflamo AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078