23948sdkhjf

Plastkvaliteter skräddade för svetsning

Lanxess har utvecklat fyra PA6-kvaliteter och två polybutylentereftalater (PBT) för plastdelar vilka ska svetsas. De har optimerats för (...)

... applikationer under huven och för storskalig produktion, och uppfyller alla kraven på höga motorrumstemperaturer, högre inre tryck i ihåliga komponenter och mindre monteringsutrymmen.

Samtliga kvaliteter har ett brett bearbetningsfönster, som stöder en stabil och kostnadseffektiv svetsprocess. Tre av Durethan-kvaliteterna (BKV 30 XWP), (BKV 30 XWP HV) och (BKV 30 XWP XT) har utvecklats specifikt för uppvärmda verktyg samt infraröda (IR) och vibrationssvetsningsprocesser.

Durethan BKV 30 XWP LT lämpar sig för för lasersvetsning. Alla fyra PA-kvaliteter är förstärkta med 30 procent glasfibrer. Potentiella tillämpningar inkluderar luftintagsgrenrör och moduler.

PBT-föreningarna Pocan B3235 LT och B3235 HR LT är skräddarsydda för lasersvetsning. Den senare är även hydrolysstabiliserad och lämplig speciellt för delar i motorrummet som måste vara ogenomträngliga för värme och fukt.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063