Tillsammans

| Av Malin Folkesson | Tipsa redaktionen

Jag älskar den där känslan att av egen kraft vinna den där badmintonmatchen. Att på egen hand övervinna min rädsla och genomföra det där fallskärmshoppet. Och att övervinna ett (...)

... hinder som jag tidigare inte trott var möjligt. Men egentligen är jag en lagspelare och älskar att ingå i team. Där jag tillsammans med vänner och kollegor, sätter upp ett mål för att sedan tillsammans ro detta i land.

Vi tillbringar stora delar av vår vakna tid på jobbet, närmare 2000 timmar per år, tillsammans med våra kollegor. Att trivas på jobbet, att känna samhörighet och delaktighet är viktigt. När denna ekvation fungerar mår vi bra, fungerar och presterar som bäst. Det vet alla och envar.

Ändå visar statistik från Arbetsmiljöverket på att antalet arbetssjukdomar ökat de senaste sex åren. Och för andra året på rad beror detta på organisatoriska och sociala problem på landets arbetsplatser.

Peter Schulz, tidigare chefredaktör för Plastforum, sa alltid att “Det ska vara roligt att jobba. Är det inte roligt så måste vi hjälpas åt så att det blir det.” Jag har tänkt på detta så många gånger.

Vi identifierar oss så mycket med vårt arbete, på organisationsnivå, på arbetsnivå eller som yrkesidentitet, att vi glömmer att det är viktigt att ha roligt. Om man ska man lägga ned hela sin själ på jobbet, och göra det under lång tid, så måste det finnas andra komponenter än bara lön och en bra titel.

Vägen dit ser självklart olika ut från ett företag till ett annat, men jag tänker som Travis Bradberry medförfattare till boken Emotional Intelligence 2.0. Hans råd är att avskaffa meningslösa regler och byråkrati, att behandla alla lika, inte tillåta underpresterare samt att i större grad uppmärksamma goda prestationer.

Vi måste alla bli bättre på att se och berömma varandra, genom en klapp på axeln eller varför inte genom en vänskaplig kram. Tillsammans kan vi alla hjälpas åt att bli bättre på att ha roligt på jobbet.

Sedan årsskiftet har mediehuset Mentor Communications med Plastforum och ett 20-tal andra facktidningar fått en ny ägare i det danska mediehuset Nordiske Medier. Genom vår nya ägare har Plastforum även fått en systertidning, Magasinet Plast, som i likhet med oss, är en facktidning som lever nära den bransch den bevakar och rapporterar om. Tillsammans har vi som mål att med än större skärpa förmedla framtida lösningar, lyfta fram nyheter och ge inspiration om allt intressant som händer i vår bransch.

Och vi tycker att jobbet är roligt. Även om våra danska kollegor tolkar roligt som lugnt och istället säger sjovt. På mässan Plastteknik Nordic den 17-18 maj kommer våra nya kollegor från Danmark att finnas på plats tillsammans med oss i vår monter D10. Välkomna in och snacka plast tillsammans med hela gänget. Det tror vi kan bli både roligt och sjovt.

Malin Folkesson

Chefredaktör, Plastforum


Håll dig uppdaterad med Plastforum SE
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Tekniknytt
Tekniken avsynar fel i fiberkompositen inline

Albis investerar i CFRP-teknik

Företaget har förvärvat tyska Wipag Group, specialister inom bearbetning och tillverkning av kolfiberbaserade kompound för formsprutning.

Satsar 110 miljoner på robotinnovation

Fakuma 2017 tar fart….idag!

En förutsättning för tvärfunktionella projekt

Tillverkaren av plast, latexbindemedel och syntetgummi etablerar plast- innovationscenter i holländska Terneuzen.

Många positiva till plastförbud

Vinmar etablerar sig i Skandinavien

Arkiv
Plus

Vi prioriterar Skandinavien och norra Tyskland

-Att finnas på plats med ett eget bolag i Skandinavien ger oss ett försprång mot andra kinesiska verktygstillverkare som vill in på den skandinaviska marknaden, säger Olof Vistedt, vd för Mold Experts Sweden AB.

Tekniknytt
Flambeständighet på V0

Plus

Frästa kanaler och ingjutna värmeslingor

Englmayer är en av de större leverantörerna av varmkanalsystem och deras varumärke är Mold-Masters. I både Sverige och Danmark är de bland de tre största.

Investeringsbeslut tas senast mars 2018

Förstärker kundbasen genom förvärv

Plus

Början på en ny fransk revolution

Mottog award som årets entreprenör

-Vi har fått pris som årets entreprenör inom vår bransch i Europa, säger en glad Jakob Kesje, vd för Ivisys AB, till Plastforum.

Investerar 40 MSEK i Bredaryd

Plus

Mät- och provningsskolan
Tjockleksmätning ett måste vid dragprovning

United Foam uppköpt av dansk partner

Bioplast ur brukens avfallsströmmar

Plus

Med ökad komplexitet blir roboten ett måste

Tillväxt för Italiens maskintillverkare

Jämtlandsföretaget får investeringsstöd

Plus

Satsar på egen varmkanaldivision

För fyra år sedan antog Hasco en ny strategi som bland annat innebar en stor satsning på varmkanalsystem. Det resulterade i en specifik varmkanaldivision med säte i Wien.

Ackrediteras som kalibreringsorgan för hårdhet

Skapar unik förpackningsdesign

Kompetenscenter för MuCell-sprutning

Tekniknytt
Grön polyeten för rotationsgjutning

På nytt jobb
Elos utnämner ny chef i Kina

Tekniknytt
Robust motor för korta cykeltider

Tekniknytt
PUR-materialen uppfyller ny Reach-standard

Tekniknytt
Innovativt varmkanalsystem

Tekniknytt
Kulskruv för bättre prestanda

Tekniknytt
Formblåsning och formsprutning i samma maskin

Plaståtervinnare i konkurs

Kartläggning av farliga ämnen

Deflamo säljer del av verksamheten

Tojos i samarbete med byggvarukedja

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117