23948sdkhjf

Rosti delas och blir två bolag

Svenska formsprutningsföretaget Rosti Group, med huvudkontor i Malmö, ska delas upp i två separata koncerner. Investmentbolaget Nordstjernan kommer (...)
... även fortsättningsvis att äga de båda koncernerna. Nuvarande divisionen Automotive, kommer med sina fyra tillverkningsanläggningar i Storbritannien, att bilda Rosti Automotive.

Den resterande delen av Rosti, kommer att fortsätta som Rosti Group och utveckla sin verksamhet inom marknadssegmenten förpackningar, konsument- och professionell utrustning, kontorsmaskiner och life science.

De båda koncernerna kommer att börja fungera självständigt med omedelbar verkan. Den juridiska delningen förväntas dock inte vara klar förrän i juni 2017.

Anledningen till verksamhetsuppdelningen, är enligt Rosti´s styrelseordförande Mats Heiman, är att de båda verksamheterna har olika utmaningar, möjligheter, marknader och kunder. Genom separationen kommer verksamheterna att kunna fokusera på sin unika dagordning och därmed påskynda sina utvecklingsinsatser.

Brendan Colgan, nuvarande vd för Rosti koncernen, kommer även fortsättningsvis att att vara vd för Rosti Group. Joachim Magnusson, tidigare vice vd för för den europeiska delen av divisionen Automotive blir vd för Rosti Automotive.

Plastformsprutningsföretaget och legotillverkaren Rosti Group har tillverkningsanläggningar i Sverige, Kina, Malaysia, Tyskland, Polen, Rumänien, Turkiet och Storbritannien.

-Jag ser mycket lovande utsikter för 2017 och framöver, säger Brendan Colgan, vd för Rosti Group.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062