23948sdkhjf

Återvunna fiskenät Tretorns nya klädkollektion

Tretorn Sweden AB, känt för sina gummistövlar, tennisbollar och regnkläder har på senare år förenat gammal hantverkstradition med ny teknologi.
Sedan något år tillbaka strävar företaget med sin affärsmodell, att arbeta mot en cirkulär produktion. I april i år lanserar företaget en serie regnparkas, Rain Jacket From The Sea, tillverkade av insamlade och återvunna fiskenät från Korea. Tyget som plaggen tillverkas av, består till 98 procent av återvunna fisknät av polyamid. För insamlingen står organisationen EcoAlf i Korea, som sedan ombesörjer återvinningen.

-Vi har upprättat olika insamlingsplatser där fiskare och vem som vill kan lämna sina uttjänta fiskenät. För detta får de en peng, säger Fredrik Ekström, kommunikationschef på Tretorn Europa, till Plastforum.

Kollektionen lanseras i april i på Naturkompaniet.

The Left Over Project, är ett annat av Tretorn Sweden´s projekt tillsammans med Naturkompaniet. Inom ramen för detta har parterna tillsammans, tagit fram en regnklädeskollektion, vilken utgörs av 95 procent återvunnet material.

Regnjackorna är till 95 procent skapade av återanvänt polyestermaterial med polyuretanbeläggning. Material som kommer från överblivna tyger och produktionsrester från andra producenters produktion, vilket skulle förstöras då dessa producenter klassat materialet som förbrukat. Regnjackornas färger styrs av det material som finns att tillgå och varje plagg är numrerat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063