23948sdkhjf

Riskerar vite för slarvigt fabriksområde

Plaståtervinning i Wermland AB kan riskera att betala 250 000 kronor i vite till följd av (...)
... att företaget inte städat upp efter sig vid sina gamla lokaler i Deje vid Deje bruk.

Värmlands folkblad rapporterar att miljö-och byggnämnden lämnade in ett föreläggande den 27 september i fjol, efter det att det konstaterats att företaget inte städat upp papper, plast och annat från fabriksområdet trots att det inte längre nyttjar de gamla lokalerna och dess utvändiga markytor. I föreläggandet stod det bland annat att skräpet skulle vara borta senast den 30 november.

Enligt dagstidningen besökte miljö-och byggchefen i Forshaga, Urban Ledin, området den 13 december. Då hade fortfarande ingen åtgärd gjorts av företagets ägare Leif Andersson.

Urban Ledin säger till tidningen att Andersson fick i uppdrag att antingen flytta in avfallet under tak eller frakta bort det till destruktion. eller flyttas under tak. Men vid tidpunkten, den 13 december, var fortfarande inget gjort, eller hade området fyllts på med nytt avfall, vilket indikerar på att företaget struntat i miljö-och byggnämndens föreläggande den 27 september. För att markera allvaret sattes därför ett vite på 250 000 kronor.

Plaståtervinning i Wermland AB, idag hemmahörande i Gördsbyn väster om Arvika, har överklagat hos förvaltningsrätten men fått avslag. Nu hanteras ärendet av Mark- och miljödomstolen.

Företaget tar emot utsorterad plast från industri, handel och hushåll och återvinner polyetenplast. Företaget har även egen tillverkning av produkter av återvunnen PE, i Estland. /Värmlands folkblad
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064