23948sdkhjf

Stärkt samarbete kring katalysatorforskning

Materialtillverkaren Covestro och tekniska högskolan RWTH Aachen utökar sitt samarbete gällande forskning om katalysatorer. Enligt avtalet ska (...)
... Covestro bidra med sammanlagt 12 miljoner euro under de kommande sju åren för att finansiera CAT, ett katalytiskt center i Aachen, vilket drivs gemensamt av de båda parterna.

Centrat har funnits sedan 2007 och rymmer idag 25 forskare, som arbetar med grundforskning om innovativa teknologier, med fokus på grundläggande, långsiktiga frågor inom området katalytisk forskning.

De största landvinningar för CAT och Covestro har hittills har varit användning av koldioxid som en ny råvara i plastproduktion. De båda parterna har tillsammans utvecklat en katalytisk metod, uppgraderat den och sedan introducerat den på marknaden.

Specifikt kan CO2 idag användas som komponent för framställning av polyuretanskum. Covestro har under 2016 öppnat en fabrik med en årlig produktionskapacitet på 5000 ton vid sin anläggning i tyska Dormagen.

Ernst Schmachtenberg, rektor för RWTH tillsammans med Markus Steilemann, forskningschef vid Covestro samt Walter Leitner, ordförande för enheten Teknisk kemi och petrokemi vid RWTH.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063