23948sdkhjf

Axxos uppköpt av danska API

Danska API Maintenance Systems A/S har förvärvat samtliga aktier i Jönköpingsbaserade Axxos Industrisystem AB. Bolagen förväntar sig (...)
... att gemensamt skörda viktiga synergier i kampen om marknadsandelar inom IT-system för underhåll och driftsoptimering, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Axxos verkar i Skandinavien, gällande system för produktionsuppföljning och förbättringar, medan API har huvuddelen av sin omsättning i utlandet.

–API är en global spelare och kan med kontor i 10 länder bidra till att lyfta vår teknologi ut på världsmarknaden mycket snabbare än vad vi hade varit i stånd till själva, säger Claes Gunnarsson, vd för Axxos. Ett steg upp i värdekedjan

API som grundades av SKF har en stark position inom underhålls- och EAM-system (Enterprise Asset Management). Förvärvet av Axxos är ett led i API:s globala tillväxtstrategi och tillför produktionsuppföljningssystemet Axxos OEE (Overall Equipment Effectiveness) samt Calibration till företagets produktportfölj.

Efter förvärvet kommer Axxox att vara ett helägt dotterbolag till API. Verksamheten kommer att fortsätta sin utveckling under ledning av dess nuvarande vd Claes Gunnarsson. /Axxos
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078